其他语言

本类阅读TOP10

·基于Solaris 开发环境的整体构思
·使用AutoMake轻松生成Makefile
·BCB数据库图像保存技术
·GNU中的Makefile
·射频芯片nRF401天线设计的分析
·iframe 的自适应高度
·BCB之Socket通信
·软件企业如何实施CMM
·入门系列--OpenGL最简单的入门
·WIN95中日志钩子(JournalRecord Hook)的使用

分类导航
VC语言Delphi
VB语言ASP
PerlJava
Script数据库
其他语言游戏开发
文件格式网站制作
软件工程.NET开发
CCNA 基础练习题(2)

作者:未知 来源:月光软件站 加入时间:2005-2-28 月光软件站

81.You work as network administrator at TestKing Ltd. TestKing has three different sites with one router
at each site. The routers are named TestKing1, TestKing2, and TestKing3. An assistant technician has
configured all the routers, but no connectivity exists between the routers. You task is to identify all
error(s) and make the necessary adjustment(s) to establish network connectivity.
The routers have been configured with the following configuration:
.They are named TestKing1, TestKing2, and TestKing3.
.RIP is the routing protocol
.Clocking is provided on the serial 0 interface.
.The password on each router is “testking“
.The subnet mask on all interfaces is the default subnet mask.
.The IP addresses are listed in the chart below.
To configure the router click on a host icon that is connected to the router by a serial console cable.
TestKing1
E0 192.168.3.1
S0 192.168.5.1
TestKing2
E0 192.168.8.1
S0 192.168.11.1
S1 192.168.5.2
TestKing3
E0 192.168.13.2
S1 192.168.11.2
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test81.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Answer:
Click on Host 2:
Router TestKing1:
TestKing1〉 enable
Password: testking
TestKing1 # config terminal
TestKing1 (config) # interface ethernet 0
TestKing1 (config-if) # ip address 192.168.3.1 255.255.255.0
TestKing1 (config-if) # no shutdown
TestKing1 (config-if) # exit
TestKing1 (config) # interface serial 0
TestKing1 (config-if) # ip address 192.168.5.1 255.255.255.0
TestKing1 (config-if) # clock rate 64000
TestKing1 (config-if) # no shutdown
TestKing1 (config-if) # exit
TestKing1 (config) # router rip
TestKing1 (config-router) # network 192.168.3.0
TestKing1 (config-router) # network 192.168.5.0
TestKing1 (config-router) # Ctrl-Z
TestKing1 # copy running-config startup-config
Click on Host 4
Router TestKing2:
TestKing2〉 enable
Password: testking
TestKing2 # config t
TestKing2 (config) # interface ethernet 0
TestKing2 (config-if) # ip address 192.168.8.1 255.255.255.0
TestKing2 (config-if) # no shutdown
TestKing2 (config-if) # exit
TestKing2 (config) # interface serial 0
TestKing2 (config-if) # ip address 192.168.11.1 255.255.255.0
TestKing2 (config-if) # clock rate 64000
TestKing2 (config-if) # no shutdown
TestKing2 (config-if) # exit
TestKing2 (config) # interface serial 1
TestKing2 (config-if) # ip address 192.168.5.2 255.255.255.0
TestKing2 (config-if) # no shutdown
TestKing2 (config-if) # exit
TestKing2 (config) # router rip
TestKing2 (config-router) # network 192.168.8.0
TestKing2 (config-router) # network 192.168.11.0
TestKing2 (config-router) # network 192.168.5.0
TestKing2 (config-router) # Ctrl-Z
TestKing2 # copy running-config startup-config
Router TestKing3:
Click on Host F
TestKing3〉 enable
Password: testking
TestKing3 # config t
TestKing3 (config) # interface ethernet 0
TestKing3 (config-if) # ip address 192.168.13.2 255.255.255.0
TestKing3 (config-if) # no shutdown
TestKing3 (config-if) # exit
TestKing3 (config) # interface serial 1
TestKing3 (config-if) # ip address 192.168.11.2 255.255.255.0
TestKing3 (config-if) # no shutdown
TestKing3 (config-if) # exit
TestKing3 (config) # router rip
TestKing3 (config-router) # network 192.168.13.0
TestKing3 (config-router) # network 192.168.11.0
TestKing3 (config-router) # Ctrl-Z
TestKing3 # copy running-config startup-config

82.What will be the calculated OSPF cost of an OSPF interface that has been configured with the bandwidth 64 command?
A. 1
B. 10
C. 64
D. 1562
E. 64000
F. 128000
Answer: D

83.You are a network technician at TestKing, Inc. A newly appointed trainee wants to know what the
purpose of DLCIs in Frame Relay is.
What would your response be?
A. They determine the encapsulation type employed by the Frame Relay.
B. They identify the logical circuit between a local router and a Frame Relay WAN switch.
C. They represent the physical address of the router.
D. They represent the keepalives in the maintenance of PVC.
Answer: B

84.Which of the following statements is true regarding the command sequence illustrated below? (Choose all
that apply.)
 TestKingA(config)# interface loopback 0
 TestKingA(config-if)# ip address 192.168.16.24 255.255.255.255
A. It creates a virtual, software only, interface.
B. It provides a way to test the convergence of OSPF routing updates.
C. The mask of 255.255.255.255 is called a host mask.
D. It uses a wildcard mask of 255.255.255.255.
E. It ensures that an interface is always active for OSPF processes.
F. These commands can only be issued to configure serial interfaces.
Answer: A, C, E

85.Which IEEE standards apply when a company wants to implement 1000mbps Ethernet? (Select two
options)?
A. 802.3u
B. 802.3ae
C. 802.3ab
D. 802.3e
E. 802.3z
F. 802.3i
Answer: C, E

86.Which of the statements mentioned below describes the OSPF routing protocol? (Choose all that apply.)
A. It confines network instability to a single area of network.
B. It increases the routing overhead of the network
C. It supports VLSM
D. It routes between Autonomous Systems.
E. It allows extensive control of routing update
Answer: A, C, E

87.Which field of frame id used by error detection schemes when checking on errors?
A. MTU
B. PDU
C. FCS
D. Flag
E. MAC
F. BRI
Answer: C

88.What are the options for Frame LMI types. (Choose all that apply.)
A. Q.931
B. IEEE
C. Cisco
D. IETF
E. Q933a
F. ANSI
Answer: C, E, F

89.Which of the following addresses can be assigned to network hosts when given a subnet mask of
255.255.255.224? (Select three options.)
A. 201.45.116.159
B. 134.178.18.62
C. 192.168.16.91
D. 92.11.178.93
E. 217.63.12. 24
F. 15.234.118.63
Answer: B, C, D

90.Which of the following commands will provide you with information regarding the Layer 3 configuration
of directly connected router interfaces?
A. show ip links
B. show cdp neighbors
C. show cdp neighbors detail
D. show ip clients
E. show ip route
Answer: C

91.You are the network administrator at TestKing Inc. The TestKing network is shown in the following
exhibit:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test91.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Hosts in the TestKing sales department cannot get access to a new server at the Branch Office. Consider
the IP addressing scheme in the exhibit to determine the problem.
A. The default gateway in the sales department is inaccurate.
B. The serial 0 interface on the Main Office router and the serial 1 interface on the Branch Office router are
not compatible.
C. The subnet mask of the workstations in the sales department is inaccurate.
D. The host address of the server at the Branch Office is invalid.
E. The default gateway of the server at the Branch Office is inaccurate.
Answer: D

92.You are a network technician at TestKing, Inc. TestKing has a Class B network with a subnet mask of
255.255.255.0.
Which of the following statements is true regarding this network? (Choose all that apply.)
A. There are 254 usable subnets.
B. There are 256 usable hosts per subnet.
C. There are 50 usable subnets.
D. There are 254 usable hosts per subnet.
E. There are 24 usable hosts per subnet.
F. There is one usable network.
Answer: A, D

93.You are a network technician at TestKing, Inc. You have been asked to set up Frame Relay for point-topoint
subinterfaces.
Which of the following should not be configured?
A. The local DLCI on each subinterface of the Frame Relay.
B. The Frame Relay encapsulation on the physical interface.
C. An IP address on the physical interface.
D. The subinterface only.
Answer: C

94.The following access list was applied outbound on the E0 interface connected to the 192.168.1.8/29 LAN: access-list 123 deny tcp 192.168.1.8 0.0.0.7 eq 20 any
access-list 123 deny tcp 192.168.1.8 0.0.0.7 eq 21 any
What effect will this particular access list have on traffic?
A. FTP traffic from 192.168.1.22 will be denied.
B. No traffic, except for FTP traffic will be allowed to exit E0.
C. FTP traffic from 192.168.1.9 to any host will be denied.
D. All traffic exiting E0 will be denied.
E. All FTP traffic to network 192.168.1.9/29 will be denied.
Answer: D

95.You are a network technician at TestKing, Inc. Your trainee wants to know which command is used to
display the placement and direction of an IP access control list on a router.
What would your response be??
A. show interface list
B. show ip route
C. show ip interface
D. show ip interface brief
E. show interface
Answer: C

96.You are a network technician at TestKing, Inc. Your trainee wants to know what the characteristics of
microsegmentation are.
What would your response be?? (Select two options.)
A. Dedicated paths between sending and receiving hosts are established.
B. Multiple subnetwork broadcast addresses are created.
C. Multiple ARP tables are needed.
D. The decrease in the number of collision domains.
E. Broadcast domains are enhanced.
F. Bandwidth is dedicated to connect hosts.
Answer: A, F

97.You are the network administrator at TestKing. One of the users on the network complained about being
unable to reach a server at a remote site. You are the network administrator and have to investigate.
Upon investigation, you discover the following information:
local PC 10.0.3.35/24
default gateway 10.0.3.1
remote server 10.0.5.250/24
You then conduct the following tests from the offending local PC.
ping 127.0.0.1 – unsuccessful
ping 10.0.3.35 – unsuccessful
ping 10.0.3.1 – unsuccessful
ping 10.0.5.250 – unsuccessful
Following the above scenario, which of the following problems would create the test results listed above?
A. TCP/IP not correctly installed.
B. Default gateway not operational.
C. Local physical layer faulty.
D. Remote physical layer at fault.
Answer: A

98.Why is a Spanning-Tree algorithm used in a switched LAN?
A. To provide a monitoring mechanism for networks in switched environments.
B. To manage VLANs across multiple switches.
C. To prevent switching loops in networks with redundant switched paths.
D. To segment a network into multiple collision domains.
E. To prevent routing loops in networks.
Answer: C

99.You are a network technician at TestKing, Inc. One of your trainees asked you which parameter must be
supplied when initializing the IGRP routing process.
What would your response be?
A. IP address subnet mask
B. Metric weighting
C. Register administrative id
D. Autonomous system number
E. Connected network ID numbers
Answer: D

100.You work as a technician at TestKing. You are asked to add a new VLAN, named ACCOUNTS, to your
switched network.
Which of the following are true regarding configuration of this VLAN? (Select three options.)
A. The VLAN must be created.
B. The desired ports must be added to the new VLAN.
C. The VLAN must be added to the all of the domains.
D. The VLAN must be named.
E. An IP address must be configured for all the ACCOUNTS VLAN.
Answer: A, B, D

101.You are a network technician at TestKing, Inc. Your newly appointed trainee wants to segment a
network.
What devices would you advice him? (Choose all that apply.)
A. Use switch and hub converters.
B. Use media converters.
C. Use switches.
D. Use routers.
E. Use bridges.
F. Use repeaters.
Answer: C, D, E

102.You are a network technician at TestKing, Inc. You have been assigned a junior trainee named Ellen.
She wants you to describe what is specific for a global command.
What would your response be?
A. A command that is available in every release of IOS, regardless of the version or deployment status.
B. A command that is set once and will result in affecting the rest of the router operationability.
C. A command that is implemented in all IOS versions.
D. A command that is universal in application supporting different types of protocols.
E. A command that can be entered in any configuration mode.
Answer: B

103.You are a network technician at TestKing, Inc. Your trainee wants to know which of the following is the
range of binary values for the first octet in Class B addresses.
What would your response be?
A. 10000000-11101111
B. 11000000-11101111
C. 10000000-10111111
D. 10000000-11111111
E. 11000000-10111111
Answer: C

104.Which of the following access list statements will deny all telnet connections to subnet 10.10.1.0/24?
A. access-list 15 deny telnet any 10.10.1.0 0.0.0.255 eq 23
B. access-list 115 deny udp any 10.10.1.0 eq telnet
C. access-list 15 deny tcp 10.10.1.0 255.255.255.0 eq telnet
D. access-list 115 deny tcp any 10.10.1.0 0.0.0.255 eq 23
E. access-list 15 deny udp any 10.10.1.0 255.255.255.0 eq 23
Answer: D

105.You are a network technician at TestKing. Your newly appointed trainee wants to know why the
Spanning-Tree algorithm is used in a switched LAN.
What would your response be?
A. To manage VLANs across multiple switches.
B. To provide a mechanism for network monitoring in switched environments.
C. To prevent switching loops in networks with redundant switched paths.
D. To segment a network into multiple collision domains.
E. To prevent routing loops in networks.
Answer: C

106.You are a network technician at TestKing. Your trainee wants to know which wireless data command
type has a high data rate but is limited to very short distances.
What would your response be?
A. broadband personal comm. Service (PCS)
B. narrowband
C. infrared
D. spread spectrum
E. cable
Answer: C

107.Which protocol allows the configuring of a new VLAN to be distributed to all the switches in a domain in
a switch network?
A. STP
B. VTP
C. EGRP
D. SNMP
E. DHCP
Answer: B

108.You are a network technician at TestKing, Inc. A newly pointed trainee wants to know which of the
following are types of crosstalk.
What would your response be? (Choose all that apply.)
A. near-end crosstalk(NEXT)
B. middle open-end crosstalk(MOEXT)
C. power sum near-end crosstalk(PSNEXT)
D. jitterry crosstalk(JEXT)
E. far end crosstalk(FEXT)
Answer: A, C, E

109.How would you respond when asked which of the following are VLAN frame encapsulation types that
may be configured on a catalyst switch? (What would your response be?)
A. VTP
B. 802.1Q
C. LLC
D. ISL
E. CDP
F. CHAP
Answer: B, D

110.Which of the following commands will configure an interface on a Catalyst 2900 series switch to carry
traffic from all VLANs to another directly connected switch? (What would your response be?)
A. Switch(config-if)# vlan all
B. Switch(config-if)# switchport trunk encapsulation dot1q
C. Switch(config-if)# switchport access vlan all
D. Switch(config-if)# switchport mode trunk
E. Switch(config-if)# switchport access clan 30
Answer: B, D

111.Why is it a wise decision to use a hierarchical design on OSPF networks? (Choose all that apply.)
A. To reduce the complexity of router configuration
B. To speed up convergence
C. To confine network instability to single areas of the network
D. To reduce routing overhead
E. To lower costs by replacing routers
F. To decrease latency by increasing bandwidth
Answer: B, C, D

112.You are a network technician at TestKing, Inc. You have been asked to add a new router into an
established OSPF network. The TestKing networks attached to the new router do not appear in the
routing tables of the other OSPF routers. Given the information in the partial configuration shown
below, what configuration error is causing this problem?
Router(config)# router ospf 1
Router(config-router)# network 10.10.10.0 255.0.0.0 area 0
A. The AS is not correctly configured
B. The network subnet mask is incorrectly configured
C. The network wildcard mask is configured incorrectly
D. The network number is not correctly configured
E. The process id is configured incorrectly
Answer: C

113.You are a network technician at TestKing, Inc. You need to configure a router to run OSPF and to add
network 192.168.10.0/24 to OSPF area 0.
Which of the following commands do you need to achieve this? (Choose all that apply.)
A. Router(config-router)# network 192.168.10.0 0.0.0.255 0
B. Router(config-router)# network 192.168.10.0 0.0.0.255 area 0
C. Router(config-router)# network 192.168.10.0 255.255.255.0 area 0
D. Router(config)# router ospf 0
E. Router(config)# router ospf 1
F. Router(config)# router ospf area 0
. It can be specified as either a decimal value or as an IP address. If you intend to associate areas with IP
subnets, you can specify a subnet address as the area-id.
Answer: B, E

114.You are a network technician at TestKing, Inc. The TestKing Engineering Department LAN is receiving
obsolete information from the TestKing Business Department’s network traffic broadcasting. You need
to contain this traffic within the Business Department, but at the same time also maintain connectivity
with enterprise services and the Internet.
How will you achieve this? (Choose all that apply.)
A. Use half and full-duplex Ethernet on the Engineering Department LAN
B. Establish a VTP domain to minimize the obsolete traffic
C. Change the switch IP address to a normal address
D. Create separate VLANs and subnets for the two departments and route between the two
E. Provide greater bandwidth to the Engineering Department LAN
F. Place the business department on a separate subnet and route between networks
Answer: D, F

115.OSPF routing makes use of areas. What are the characteristics of these areas? (Choose all that apply.)
A. Hierarchical OSPF networks do not need multiple areas
B. Multiple OSPF areas must connect to area 0
C. Single area OSPF networks must be configured in area 1
D. Areas can be assigned any number from 0 to 63535
E. Area 0 is called the backbone area
F. Each OSPF area need to be configures with a loopback interface
Answer: B, D, E

116.You are a network technician at TestKing. A newly appointed trainee wants to know how the spanningtree
path cost is determined by default.
What would your response be?
A. It is the individual link cost based on latency
B. It is the sum of the costs based on bandwidth
C. It is the total hop count
D. It is dynamically determined based on load
Answer: B

117.You are a network technician at TestKing, Inc. You are installing a new workstation to the TestKing
network. The relevant network segment is shown in the following exhibit:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test117.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
What should be the IP address of the host?
A. 192.168.5.55
B. 192.168.5.47
C. 192.168.5.40
D. 192.168.5.32
E. 192.168.5.14
Answer: C

118.If pressed for time, how would you go about quickly configuring a router for basic operations?
A. ROM Monitor mode
B. SETUP mode
C. Autoflash mode
D. RXBOOT mode
Answer: B

119.Characteristic such as Acknowledgements, sequencing, and flow control are typical of which OSI layer?
A. Layer 2
B. Layer 3
C. Layer 4
D. Layer 5
E. Layer 6
F. Layer 7
Answer: C

120.On which of the following types of network will OSPF elect a backup designated router?
A. Point-to-point and point-to-multipoint casting
B. Nonbroadcast and broadcast multipoint casting
C. Point-to-point and multi-access broadcasting
D. Point-to-multipoint and multi-access broadcasting
E. Nonbroadcast and broadcast multiaccess
Answer: E

121.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test121.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Popcorn# show ip protocols
Routing Protocol is “rip”
Sending updates every 30 seconds, next due in 13 seconds
Invalid after 180 seconds, hold down 180, flushed after 240
Outgoing update filter list for all interfaces is
Incoming update filter list for all interfaces is
Redistribution: rip
Default version control: send version 1, receive any version
Interface Send Recv Triggered RIP Key-chain
Ethernet0 1 12
Ethernet1 1 12
Serial 1 12
Routing for Networks:
222.8.4.0
10.1.1.0
Routing Information Sources:
Gateway Distance Last Update
222.8.4.1 120 00:00:04
Consider the following scenario: You are consoled into the Peanut router and is able to ping Serial0 end
Ethernet0 ports of the Popcorn router. However, you cannot ping its Ethernet1 interface. Given the
exhibit above and the command output, can you identify the possible causes for this problem? (Select two
options.)
A. The Popcorn router is not forwarding RIP updates.
B. The Popcorn router did not include network 192.168.12.0 in its routing configuration.
C. The Ethernet1 interface of the Popcorn router is shutdown.
D. The clockrate is not present in the configuration of one of the routers.
E. The Serial interface of the Popcorn router is not operationable.
Answer: B, C

122.Study the Exhibit below carefully:
RtrA#debug ip rip
Rip protocol debugging is on
RtrA#
1d05h: RIP: sending v1 update to 255.255.255.255 via FastEthernet0/0 (172.16.1.1)
1d05h: RIP: build update entries
1d05h: network 10.0.0.0 metric 1
1d05h: network 192.168.1.0 metric 2
1d05h: RIP: sending v1 update to 255.255.255.255 via Serial0/0 (10.0.8.1)
1d05h: RIP: build update entries
1d05h: network 172.16.0.0 metric 1
RtrA#
1d05h: RIP: received v1 update from 10.0.15.2 on Serial0/0
1d05h: 192.168.1.0 in 1 hops
1d05h: 192.168.0 in 16 hops (inaccessible)
Which of the following statements would be true when one encounters the command output shown in the
display? (Select two options.)
A. A ping to 10.0.15.2 will be successful.
B. RtrA has three interfaces that will take part in the RIP process.
C. There are at least two routers participating in the RIP process.
D. A ping to 192.168.168.2 will be positive.
Answer: A, C

123.Which of the following is the binary equivalent of the decimal number 231?
A. 11011011
B. 11110011
C. 11100111
D. 11111001
E. 11010011
Answer: C

124.Which of the following EIGRP route entries would be described as a feasible successor?
A. A primary route, stored in the routing table
B. A backup route, stored in the routing table
C. A backup route, stored in the topology table
D. A primary route, stored in the topology table
Answer: C

125.What advantages does full-duplex Ethernet have over single-duplex? (Select two options.)
A. Uses inexpensive hubs
B. Operates without collisions
C. Operates on switches
D. Provides faster data transfer
E. Utilizes fewer wiring pairs
Answer: B, D

126.In a routine check on the state of the network, you discover that the existing copy of the Cisco IOS is
outdated and needs to be updated.
Which of the following commands would you issue to replace the Cisco router IOS with the newer
version?
A. Router# copy tftp flash
B. Router# copy flash run
C. Router(config)# restore flash
D. Router(config)# repair flash
E. Router〉 copy start flash
F. Router# copy start flash
Answer: A

127.Your trainee wants to know which of the following is a Layer 2 protocol used to maintain a loop-free
network. What will you tell her?
A. RIP
B. STP
C. VNP
D. CDP
E. VTP
Answer: B

128.Which of the following WAN protocols is used for out-of-band signaling?
A. HDLC
B. NCP
C. PAP
D. LAPD
E. LAPB
Answer: D

129.You want to form a WAN connection between two routers, one is a Cisco router and the other from
another manufacturer, that are directly connected via a serial link. Which of the following commands
can you use?
A. Lab(config-if)# encapsulation hdlc ansi
B. Lab(config-if)# encapsulation ppp
C. Lab(config-if)# encapsulation isdn
D. Lab(config-if)# encapsulation frame-relay default
Answer: B

130.Which of the following addresses is representative of a unicast address?
A. 172.31.128.255./18
B. 255.255.255.255
C. 192.168.24.59/30
D. FFFF.FFFF.FFFF
E. 224.1.5.2
Answer: A

131.Which of the following are features of the routing protocol EIGRP? (Select two options.)
A. Has a maximum hop count of 25
B. Can differentiate between internal and external routes
C. Uses a 32-bit metric
D. Can maintain only one routing table
E. Need all networks to use the same subnet mask
F. Supports only one routed protocol
Answer: B, C

132.Which of the different types of packets mentioned below is sent by routers running OSPF to maintain
connectivity with neighboring routers?
A. OSP packets
B. hello packets
C. keepalive packets
D. dead interval packets
Answer: B

133.Your trainee wants to know what information a router runs through a link-state protocol to build and
maintain its topological database. What can you tell her? (Select two options.)
A. LSAs from other routers
B. Beacons received on point-to-point links
C. hello packets
D. Routing tables received from other routers
E. SAP packets sent by other routers
F. TTL packets from exclusive routers
Answer: A, C

134.Which type of NAT will map multiple private IP addresses to a singular registered IP address through
making use of different ports?
A. static NAT
B. port loading
C. overloading
D. dynamic NAT
Answer: C

135.In which VTP mode should a catalyst switch be to be able to delete and add VLANs to a management
domain?
A. Transparent
B. Server
C. Domains
D. Client
E. Users.
Answer: B

136.One of your trainees wants to know which of the following is types of flow control one can expect while
working in a Cisco network environment. What can you tell him? (Select three options.)
A. Congestion Avoidance.
B. Learning.
C. Buffering.
D. Windowing.
E. Cut-Throat.
Answer: A, C, D

137.An IT training company called TestKing has three production facilities. Two of the facilities have
network connectivity to each other. The third facility has recently received a router and is to be
connected to the other two. The names of routers are QA, StudyGuide, and Examinator. Configure the
Examinator router’s IP addresses on the E0 and S1 interfaces so that the E0 resolves the first usable
subnet while S1 receives the second usable subnet from the network 192.168.81.0/27. Both interfaces
should receive the first available IP of the subnet. The zero subnet should not be used. The routers have
been configured with the following specifications:
. The routers are named QA, StudyGuide, and Examinator
. RIP is the routing protocol
. Clocking is provided on the serial 0 interfaces.
. The secret password on the Examinator router is “testking“
. The IP address are listed in the chart below.
Name: QA
E0 : 192.168.83.1
S0 : 192.168.85.1
Name: StudyGuide
E0 : 192.168.88.1
S0 : 192.168.81.89
S1 : 192.168.85.2
Name: Examinator
E0 : to be determined
S1 : to be determined
Secret Password: testking
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test137.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Task: To configure the router click on the host icon that is connected to the router by a serial cable.
Answer:
Examinator#config t
Enter configuration commands, one per line. End with END.
Examinator(config)#router rip
Examinator(config-router)#network 192.168.81.0
Examinator(config-router)#network 192.168.81.0
Examinator(config-router)#exit
Examinator(config)#int e 0
Examinator(config-if)#ip add 192.168.81.33 255.255.255.224
Examinator(config-if)#no shut
Examinator(config-if)#exit
Examinator(config)#int s 1
Examinator(config-if)#ip add 192.168.81.65 255.255.255.224
Examinator(config-if)#no shut
Examinator(config-if)#CTRL+Z
Examinator#copy ru st
..
..
[OK]
Examinator#

138.Three sites, TestKing1, TestKing2, and TestKing3 are connected via a WAN. At each site a router
provides serial connectivity to the Wan and an Ethernet connection to a LAN. All three routers are
configured, and the network is functional. Configure and apply an access list will prevent telnet access to
the TestKing1 router while allowing all other traffic to pass. The access list should not contain more than
three (3) statements and should be applied to the TestKing3 router. The routers have been previously
configured with the following specifications:
  The routers are named TestKing1, TestKing2, and TestKing3.
  RIP is the routing protocol.
  The clocking signal is provided on the serial 0 interfaces.
  All passwords on all routers are “testking“.
  The subnet mask on all the interfaces is the default mask.
  IP addresses are listed in the chart below.
TestKing1
E0 192.168.1.1
S0 192.168.118.1
Secret password: testking
TestKing2
E0 192.168.121.1
S0 192.168.5.1
S1 192.168.118.2
Secret password: testking
TestKing3
E0 192.168.134.1
S1 192.168.5.2
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test138.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
To configure the router click on the host icon that is connected to a router by a serial console cable.
Answer:
TestKing3〉enable
:password
TestKing3#show access-lists (** redundant **)
TestKing3#config t
.Enter configuration commands, one per line. End with END
TestKing3(config)#access-list 101 deny tcp any 192.168.134.1 0.0.0.0 eq 23
TestKing3(config)#access-list 101 deny tcp any 192.168.5.2 0.0.0.0 eq 23
TestKing3(config)#access-list 101 permit ip any any
TestKing3(config)#interface Ethernet 0
TestKing3(config-if)#ip access-group 101 in
TestKing3(config-if)#exit
TestKing3(config)#interface serial 0
TestKing3(config-if)#ip access-group 101 in
TestKing3(config-if)#〈CTRL-Z
..
TestKing3#copy running-config startup-config

139.When dealing with point-to-point networks, which address are OSPF hello packets addressed to?
A. 127.0.0.1
B. 192.168.0.5
C. 223.0.0.1
D. 172.16.0.1
E. 224.0.0.5
F. 254.255.255.255.255
Answer: E

140.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test140.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Which of the following access lists will prevent Telnet traffic from the Graphics Department from
reaching the HR server attached to the Eastfield router when grouped with the e0 interface in the
inbound direction on the Westfield router?
A. deny tcp 192.168.16.0 0.0.0.255 192.168.17.252 0.0.0.0 eq 23
permit ip any any
B. permit ip any any
deny tcp 192.168.16.0 0.0.0.255 192.172.252 0.0.0.0 eq 23
C. permit ip any any
deny tcp 192.168.17.252 0.0.0.0 192.168.0 0.0.0.255 eq 23
D. deny tcp 192.168.18.262 0.0.0.0 192.168.16.0 0.0.0.255 eq 23
permit ip any any
Answer: A

141.Study the Exhibit below carefully:
Barrymore#show running-config
〈some output text omitted〉
enable password cisco
!
username Central password 0 cisco
!
interface BRI0/0
ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
encapsulation ppp
dialer idle-timeout 180
dialer map ip 192.168.0.2 name Remote 5552000
dialer-group 1
isdn switch-type basic-ni
no fair-queue
ppp authentication chap
!
ip route 192.168.20.0 255.255.255.0 192.168.0.2
!
router rip
network 192.168.0.0
!
access-list 129 deny tcp 192.168.0.0 0.0.0 255 host 192.168.20.5 eq www
access-list 128 permit ip any any
dialer-list 1 protocol ip list 128
You decided to keep web traffic from causing the ISDN link to come up by denying WWW traffic to the
192.168.20.5 remote server, in an effort to minimize traffic. However, two minutes after making changes
to the configuration as illustrated in the exhibit above, you notice that web traffic is still passing over the
link.
What is the most probable cause for the traffic still passing over the link?
A. Broadcasts are creating “interesting“ traffic.
B. The access-list is not configured correctly.
C. The command ip access-group 128 out is missing from the bri0/0 interface.
D. The dialer-group has not been applied to outbound traffic.
Answer: B

142.Consider the address 192.168.15.19/28, which of the following addresses are valid host addresses on this
subnet? (Select two options.)
A. 192.168.15.17
B. 192.168.15.0
C. 192.168.15.29
D. 192.168.15.16
E. 192.168.15.31
Answer: A, C

143.One of your trainees wants to know which fields are common to the TCP and the UDP segments. What
can you tell her? (Select two options.)
A. source address
B. options
C. sequence number
D. sources
E. destination port
F. checksum
Answer: E, F

144.Congestion on an Ethernet network can be caused by one of the following. Which one?
A. Increasing the number of collision domains.
B. Microsegmenting the network.
C. Adding hubs for connectivity to the network.
D. Putting additional switches in the network.
E. Implementing VLANs in the network.
Answer: C

145.Study the Exhibit below carefully:
RtrB#show interface serial0/0
Serial0/0 is up, line protocol is up
Hardware is PowerQUICC Serial
Internet address is 10.0.15.2/21
MTU 1500 bytes, BW 128 Kbit, DLY 20000 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation PPP, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
LCP Open
Closed: IPXCP
Listen: CCP
Open: IPCP, CDPCP
Last input 00:00:00, output 00:00:00, output hang never
Last clearing of “show interface“ counters 00:52:02
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes): total output drops: 0
Queuing strategy: weighted fair
Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)
After considering the effects of the command output illustrated in the exhibit above, which of the
following are operational on the serial link? (Select two options.)
A. CDP
B. IP
C. Compression
D. IPX
E. Multilink
F. ATX
Answer: A, B

146.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test146.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Users on the Holyoke router cannot get access to the intranet server attached to interface E0 of the
Chicopee router. After investigating you discover that the routing table of the Holyoke router shows that
an entry for the Chicopee E0 network is missing.
Which command, according to the above exhibit, will configure the Holyoke router with a path to the
intranet server network?
A. Holyoke(config)# ip host Chicopee 201.73.127.2
B. Holyoke(config)# ip network 202.18.38.0
C. Holyoke(config)# ip network 202.18.18.0 255.255.255.0
D. Holyoke(config)# ip host Chicopee 201.73.127.0 255.255.255.0
E. Holyoke(config)# ip route 202.18.18.0 255.255.255.0 201.73.127.2
F. Holyoke(config)# ip route 201.73.127.2 266.255.255.0 202.18.18.0
Answer: E

147.Study the Exhibit below carefully:
Tampa#show spanning-tree
Spanning tree 1 is executing the IEEE compatible Spanning Tree protocol
Bridge Identifier has priority 32768, address 0002.fd29.c505
Configured hello time 2, max age 20. forward delay 15
------------------------------------------------------------------------
Miami#show spanning-tree
Spanning tree 1 is executing the IEEE compatible Spanning Tree protocol
Bridge Identifier has priority 16384, address 0002.fd29.c504
Configured hello time 2, max age 20, forward delay 15
-------------------------------------------------------------------------
London#show spanning-tree
Spanning tree 1 is executing the IEEE compatible Spanning Tree protocol
Bridge Identifier has priority 8192, address 0002.fd29.c503
Configured hello time 2, maxage 20, forward delay 15
-------------------------------------------------------------------------
Cairo#show spanning-tree
Spanning tree 1 is executing the IEEE compatible Spanning Tree protocol
Bridge Identifier has priority 4096, address 0002.fd29.c502
Configured hello time 2, maxage 20, forward delay 15
After considering the partial outputs displayed in the exhibit above, which switch device would be the
spanning tree root bridge for a network of only these four devices?
A. Miami
B. London
C. Tampa
D. Cairo
Answer: D

148.One of your trainees wants to know at what stage are packets processed by an inbound access list. What
can you tell her?
A. Before they are routed to an outbound interface.
B. After they are routed for outbound traffic.
C. After they are routed to an outbound interface while queuing.
D. Before and after they are routed to an outbound interface.
Answer: A

149.One of your trainees wants to know what the calculated OSPF cost of the link will be if the interface has
been configured with the bandwidth 64 command. What will you tell her?
A. 128000
B. 64000
C. 1562
D. 10
E. 1
Answer: C

150.Which of the following fields are contained within an IEEE Ethernet frame header?
A. source and destination MAC address
B. source MAC address and destination network address only
C. source and destination network address only
D. source network address and destination MAC address
E. source and destination MAC address and source and destination network address
Answer: A

151.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test151.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Two switches named London and Madrid has been configured to use VTP. But they are not sharing VTP
messages. Referring to the command output in the exhibit above, why is this so?
A. VTP V2 mode is not in operation.
B. VTP pruning mode is disabled.
C. The VTP domain name is configured incorrectly.
D. The VTP operating mode is not configured.
E. The VTP version is configured incorrectly.
Answer: C

152.One of your trainees asked you which parameter must be supplied when initializing the IGRP routing
process. What is your response?
A. Connected subnet numbers
B. Register administrative subnet masks
C. IP address mask
D. Autonomous system number
E. Metric weights
Answer: D

153.Which of the following devices can you use to segment a network? (Select three options.)
A. hub
B. repeater
C. bridge
D. switch
E. router
Answer: C, D, E

154.You are a technician at TestKing. After configuring your router, you find that you cannot ping the
directly connected serial port of the neighboring router. The show running-config output displays the
word “shutdown” for the serial interface.
Which of the following lines will be displayed in the show interface s0 output?
A. Serial 0 is down, line protocol is down
B. Serial 0 is up, line protocol is down
C. Serial 0 is down, line protocol is up
D. Serial 0 is administratively down, line protocol is down
E. Serial 0 is administratively up, line protocol is down
F. Serial 0 is administratively down, line protocol is up
Answer: D

155.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test155.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
Which data structure is described in the exhibit above?
A. FDDI frame
B. Ethernet frame
C. UDP datagram
D. Token Ring frame
E. TCP segment
Answer: E

156.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test156.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
CCNA Self-Study CCNA INTRO exam certification Guide (Ciscopress, ISBN 1-58720-094-5) page 151
You are contracted as a network administrator at TestKing. You are required to configure two routers
named TestKing1 and TestKing2 respectively.
The network topology is shown in the exhibit above.
The enable password is “testking“.
640 - 801
CCNA Self-Study CCNA INTRO exam certification Guide (Ciscopress, ISBN 1-58720-094-5) page 151
You are contracted as a network administrator at TestKing. You are required to configure two routers
The network topology is shown in the exhibit above.
You must configure the following passwords on the TestKing2 router:
? Console password: tess
? Vty lines 0-4 password: king
To configure the router click on a host icon that is connected to a router by a serial cable.
Answer:
Click on Host 4:
Router Con0 is now available
Press RETURN to get started !We press enter
Router TestKing2:
TestKing2〉 enable !We enter enable mode
Password: testking !We enter “testking“
TestKing2 # config terminal !We enter the terminal
Enter configuration commands, one per line. End with CTRL/Z
TestKing2 (config) # line console 0 !Configure the terminal connection
TestKing2 (config-line)# login
TestKing2 (config-line)# password tess !Specify the terminal connection password
TestKing2 (config-line)# exit
TestKing2 (config) # line vty 0 4 !Configure the telnet connections. Numbered 0,1,2,3,4.
TestKing2 (config-line)# login
TestKing2 (config-line)# password king !specify the password
TestKing2 (config-line)# no shutdown
TestKing2 (config-line) # exit !Exit from configuration mode.
TestKing2 (config) # exit
TestKing2 # copy running-config startup-config !Saves the running config to NVRAM.

157.What are the basic network services that is provided by the Cisco IOS? (Select three options.)
A. Defines topology
B. Access to network resources
C. Routing and switching functions
D. Creation of VLANs
E. Quality of service
Answer: A, B, C

158.One of your trainees wants to know which of the following mentioned below are represented in the router
IOS file naming conventions. What can you tell her? (Select three options.)
A. Distribution channel failures
B. Feature capabilities
C. Memory capacity needs
D. Hardware product platform
E. Programming language requirements
F. Run location and compression status
Answer: B, D, F

159.Which of the following pieces of information is displayed by the show host command? (Select two
options.)
A. The IP addresses of workstations allowed gain access to the router.
B. Permanent name-to-address mappings created using the ip host command.
C. Temporary and permanent DNS entries.
D. The names of the routers created using the hostname command.
E. The length of time a host has been connected via Telnet.
Answer: B, C

160.Study the Exhibit below carefully:
〈br〉〈button onClick=“window.open(’./picture/test160.jpg’,’Network’,’height=450,width=650,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no,titlebar=no,scrollbars=no,alwaysRaised=1,resizable=yes’)“〉Exhibit〈/button〉〈br〉
〈br〉
In the illustration, Host TestKing1 is trying to communicate with Host TestKing2. The e0 interface on
TestKingC is down.
Which of the following are true? (Select two options.)
A. TestKingC will make use of ICMP to inform Host 1, TestKingA, and TestKingB that Host 2 is
unreachable.
B. TestKingC will send a Destination Unreachable message type.
C. TestKingC will make use of ICMP to inform Host 1 that Host 2 is unreachable.
D. TestKingC will use ICMP to inform TestKingB that Host 2 is unreachable.
E. TestKingC will issue a Router Selection message type.
F. TestKingC will issue a Source Quench message type.
Answer: B, C
------------------------------------------------
    编者:张庆 zhangking@263.net
    QQ:9365822
    Msn:zhangking@hotmail.com
    个人主页:http://www.why100000.com  (“十万个为什么”电脑学习网)
    其他网站:http://sogo99.com  (“搜狗99”网络门户)
              http://neteye.blogchina.com  (“网眼”博客中国)
       2004.11.27




相关文章

相关软件